Menu

Dirigenten

Wij zijn zeer verheugd Renaat Deckers aan u te mogen voorstellen. Hij tilt ioca op naar een hoger niveau.

Renaat Deckers

Renaat Deckers

Renaat Deckers studeerde aan de Kunsthumaniora van Brussel en aan de conservatoria van Brussel en Antwerpen. Hij behaalde verschillende diploma’s :een eerste prijs notenleer, dwarsfluit, kamermuziek, pedagogie en meestergraad zang.

Renaat zong in diverse professionele koren zoals het VRT-koor onder leiding van Vic Nees en in het koor “Il Fondamento” onder leiding van Paul Dombrecht. Hij zong als solist in binnen en buitenland, en was te horen en te zien in diverse radio-, televisie- en cd opnamen. Renaat zong verschillende operarollen. Zo was hij onder andere te horen in “Le nozze di figaro”, “La Boheme” en operettes zoals “De Zigeunerbaron” en “De Circusprinses”

 

Renaat Deckers

Renaat Deckers

Renaat en de combinatie met ioca is zeer geslaagd. Hij is fier op ioca en ioca op hem. Hij haalt op een eenvoudige manier het beste in de zangers(essen) naar boven. Wil je iets bereiken dan moet je er in de eerste plaats in geloven en dat doet hij. Hij gelooft in de individuele capaciteiten die de groep tot een uniek geheel maakt.
Renaat is grappig, gedreven en energiek. Het is niet vanzelfsprekend dat deze getalenteerde dirigent in onze schoot is geworpen. We zijn hem zeer dankbaar.

_____________________________________________________________________________

  • Joris Demetsenaere

Joris begon zijn koorcarrière als percussionist en koorlid in jeugdkoor Rejoice. Hij had de smaak snel te pakken en zette bij de oprichting van jongvolwassenenkoor ChoriX in 2015 de stap naar dirigent. Hij genoot een opleiding koordirectie aan de Stedelijke Academie van Lier o.l.v. Marleen De Boo en Tom Johnson en volgt zangles bij Edwige Cardoen aan de Academie van Ekeren, waar hij eerder slagwerk en piano volgde.  Al snel verkende hij de koorwereld verder. Zo zong hij als tenor drie jaar in BEvocaL (het Belgisch Nationaal Jeugdkoor) en is hij vandaag actief  in het vocaal jazz-ensemble Just4Fun. Met veel genot dirigeert hij samen met Renaat Deckers popkoor Ioca.

Ook als gastzanger, muzikant of dirigent is hij regelmatig op het podium te vinden. Hij is tevens de pianist bij Just Us.

Met een grote dosis enthousiasme is het zijn missie om de term ‘koorseut’ opnieuw hip te maken. Aan u om te oordelen of hem dat lukt!

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Youtube